söndag 4 april 2010

Äntligen......tog jag mig tid att åka iväg alldeles själv med kameran. I går morse tog jag bilen för att först leta upp några svanar som jag sett längs med Fyrisån ( i närheten av Storvreta). Men eftersom det är svårt att smyga på opålitlig snöskorpa så lyckades jag skrämma iväg svanparet. De flög upp mitt framför näsan på mig! Skulle nog ha blivit en bra bild om jag hade hunnit ställa in kameran ordentligt innan ;-) Hur som helst drog jag vidare vägen tillbaka till ett annat ställe längs Fyrisån fast mer norrut. Såg från vägen hur vattnet glittrade som guld och en hel del fåglar, bl.a svanar. Gick in i en kohage och sedan vidare ner mot vattnet, men det var en bra bit ifrån fågelmyllret jag sett på avstånd. Tiden hann rinna iväg och eftersom jag ägnat en del tid åt att försöka skotta fram bilen med fötterna (körde lite fast där jag skulle parkera), så hann jag ej gå längre men fick till min glädje öva lite på ett "Knip"par (om jag kollat rätt i fågelboken;-), som simmade och flög förbi några vändor. Såg också diverse andra fåglar, men de var på behörigt avstånd. Men jag ska verkligen försöka återvända fler gånger hit...passa på nu när det än så länge är kofritt.

Passar på att önska alla en Glad fortsättning på Påsken!
Tillägg: Jag har beskurit bilderna och justerat nivåer något och just klonat bort två stolpar som stack upp i bakgrunden/himlen i den andra bilden.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det härlig med vår och med egna utflykter! Härliga bilder med en känsla av förvår! Gillar speglingen i vattnet i den första bilden :)Kul att du är "på bana" igen :)))

Karins fotoblogg sa...

Ja, vad skönt det låter med en liten fototur så där på morgonkvisten!
Svanar låter tjusigt men det här är också tjusigt! Fint ljus och härliga färger. Jag tycker nog att det känns lite "exotiskt" med knipor, de är snygga tycker jag med sin svartvita dräkt.

Idag har jag fotat årets första blåsippa i Åkersberga :)

Hoppas C är bättre!

Glad fortsättning på påsken!

ps såg du att jag lagt något i ditt fack på jobbet? ds

:)

Kerstin sa...

Vilka härliga bilder. Ljuset i den andra är verkligen fint.
Önskar dig en fortsatt fin påskhelg.

Anonym sa...

Mycket fina bilder och en fågelbok är bra att ha. Översta bilden blir min favorit! Ta´t det lugnt!
Morgan

Åke sa...

Fina bilder du visar här! Jag fastnar nog främst för ljuset och linjerna. Passande utsnitt. Intressant historia bakom bilderna oxå tycker jag. Känner igen mig i det där med tiden som springer iväg på nåt sätt. ;)

Ha det gott!

Karin A sa...

Åh fåglar är svåra att fota! Kan riktigt se framför mig hur du smyger omkring där. Vilket härligt varmt och gyllene ljus du fick till i bilderna. Hoppas påsken varit fin!

Kram från Karin

Photos by Storm sa...

Väldigt vackert morgonljus. Förstår att du njöt trots att svanarna hann fly/Kram

oumberligating sa...

Tjena Fönster Karin! Oumberliga Peter tittar in för att se hur eller om livet leker?
Låter lite farligt det där med att åka ut och fotografera själv, köra fst, gå igenom isen/snön!
i Storvretaomgivningarna är lätt att man försvinner!
Ta med dig andra Karin i fortsättningen!
Ha en fortsatt fin vecka!
Härliga bilder dessutom!
Kram ifrån Peter!

Mitt andrum sa...

Fåglar år inte lätta att fota. Det har vi nog alla märkt.
Så som du fångat dem så blev väldigt bra. Man behöver inte alltid ha dem så nära. Nu fick du ju med den fina naturen också.
Jag gillar den understa bilden för det ser ut som eller är rimfrost. Fint ljus...kram