onsdag 15 juni 2011

Uggelspan och skrämda rådjur

Upp kl. 04.30 imorse. Kolla ugglor i skorstenar (se tidigare inlägg). Inga ugglor i sikte. Men jag gick ner en bit på ängen där jag kunde ha koll åt skorstenshållet också. Försönk mig i ängsblomster och morgonljus och när jag skulle resa mig ur huksittandet för att byta plats, skällde det till precis bakom mig. Vi blev nog lika rädda bägge två :-) Bocken sprang en sväng i skogskanten och skällde och fortsatte skälla hela vägen genom ängen in i skogen på andra sidan. Tänk om jag hade vänt mig om lite försiktigt där jag satt istället för att resa mig... skulle kunna ha blivit en riktigt härlig närbild...kanske nästa gång.


Just det, ugglan, den håller sig kvar i området. Såg den flyga bland träden, men på behörigt avstånd.

5 kommentarer:

Åke sa...

Fina stämningsbilder på rådjuret. Gillar linjerna i bilderna, speciellt de två övre. :)

Ninni sa...

04.30...huva vad tidigt! Men orkar man stiga upp då så är det ju bedövande vackert. När vi är i stugan så brukar jag tänka att jag ska gå upp jättetidigt men så blir det aldrig ;)
Vilket fantastiskt ljus i dina bilder! Sverige är vackert!
Må så gott!
Kram

Kenneth Larsson sa...

Gillar ljuset som är den tiden på dygnet och du har fångat det på ett bra sätt!

Ha det fint! :-)

Karins fotoblogg sa...

Uj, uj... imponerande att stiga upp så tidigt! Fast jag ser ju att det helt klart är värt det! Ljuset är oslagbart i dina bilder! Spännande med ugglan, jag tror nog att du kommer få en pangbild på den vad det lider!!! Om inte annat så är ju Magnus bilder inte så pjåkiga. Går han omkring och pöser och kallar sig Klum?! ;) Nä, skämt och sido, hälsa maken att han fick fina bilder. Otroligt så lurvig den ser ut där den flyger iväg.

Tack snälla, snälla för dina kommentarer. Dom gjorde mig glad! :D

Nähä, det var ju städa jag höll på med!
Krampårej!

mariek sa...

Häftigt med en egen kattuggla : ) Jag gillar flykbilder - den är så häftig!