måndag 1 juni 2009

Mera bröllopsbilder


Tänkte välja ut några bilder från bröllopet, men jag gillar ju så många, så jag visar en hel hög!

Är lite stolt måste jag erkänna... Jag hoppades verkligen att jag skulle lyckas med någon bild...snacka om nervös jag var när jag skulle granska bilderna dagen efter. Är ju lite svårt att avgöra om bilden blir bra när man står där något stressad och tittar i kamera displayen. Rådet att ta mååånga bilder är ju verkligen att rekommendera. Men så här efteråt om jag får skryta lite så känner jag mig mycket nöjd med resultatet, med tanke på att det är mitt första bröllopsfoto -uppdrag. Den bästa belöningen är ju förstås att brudparet verkar nöjda, (pust!!)

Eftersom jag fotade i RAW så har det varit en del jobb efteråt, men mest med små exponerings och vitbalans justeringar. Resten av redigeringen har jag gjort i PS. De s/v bilderna med färgade detaljer har min käre make hjälpt mig med. De tycker jag blev lite läckra.

Jag har svårt att bestämma mig för om jag gillar de s/v eller de i färg mest, därför visar jag en blandning. S/v är ju så snyggt, men när solen kom fram framträder de fina färgerna så fint också... Det som jag gillar extra mycket är att många av fotona togs under en stor ek och även i vissa foton är eken som bakgrund. Ekar är ju väldigt ståtliga träd och har en sådan fin grönska under maj , men symboliserar ju också ett långt liv och det önskar jag verkligen att Sofia och Fredrik får tillsammans! Kram till er - snyggingar!!

12 kommentarer:

Emma sa...

Åh Karin! Du vet att jag är inne och kikar i din blogg, men inte lämnar några kommentarer, men nu måste jag ju bara säga -Åh vad du är duktig!! Korten blev ju kanon! Dem är så himla fina tillsammans och du har verkligen fångat kärleken de utstrålar.
Jag vet iaf vem jag ska be att fota mitt bröllop, om jag nångång får skrida fram till altaret :-D
Kram//Emma

Karin sa...

Tack Emma!!! Vad roligt att du kommneterar ;-) Ja, du ver ju att jag var lite rädd för att behöva flytta från bygden om bilderna blivit skräp, skämt åsido så är det så skönt att några bilder blev bra. Skulle vara riktigt kul att fota erat kommnade bröllop nu när jag har "övat" på makarna U./ Kram

Cecilia Boivie sa...

Vad härligt det är med bröllop och dina bilder är jättefina allihop!

Veronica sa...

Så fina bilder! Jag håller med dig S/V är snyggt men när solen strålar så blir det så fint ljus och framträder alla fina färger!!!
Jättefina bilder, jag förstår att duär nöjd och det ska du va!!
=)

Niklas exponeringstränar sa...

Phu...jag förstår din nervositet. Och GRATTIS, bra jobbat. Det gick ju vägen. Snyggt PS-jobb på den första s/v med ring och blomma i färg. Får lite "sagan-om-ringen-vibbar" av den bilden. Gillar annars "LRes_vid_muren_halvkropp" och "LRes_förgrund+bakgrund+vid..." bäst.
Klart att brudparet blev nöjda. Fattas bara :-)

Simma lugnt
/Niklas

Ulrica sa...

Vilka fina bilder du tagit Karin. Du har alla anledninga tt sträcka på dig lite extra. Gillar alla bilder, av svag för s/v och gillar de bilderna som är både och. Det var väl synd att jag redan gift mig:) Men om vi gör det igen (med varandra förstås) skulle jag känna mig helt trygg om du tog bilderna.

Ett stort grattis till väl genomfört jobb!!!! Kram Ulrica

Ninni sa...

Grattis! Bilderna är ju jättebra och brudparet så fina! Väldigt fina omgivningar du fotat i också.Jag kan inte välja ut någon favorit av bilderna det är så många bra. Jag gillar både de svartvita och de i färg.
Du kommer säkert att få flera jobb som bröllopsfotograf!
Kram Ninni

Vita Stunder sa...

Jättefina bilder från bröllopet Karin!!
Du ska känna dig hur nöjd som helst tycker jag :)

Jag kan inte heller välja ut några favoriter.
Jag gillar både de s/v och de i färg!
Och jag är övertygad att det blir fler bröllopsjobb för dig! :)

Jag ser fram emot att se bilder på dina får!
Klart havre var grejen :)

Kram Anna

Photos by Storm sa...

Absolut perfekt och jag förstår att brudparet blev nöjda. Jag har precis som du svårt att välja ut några och det är ju ett gott betyg. Som du säger är färgerna vackra men jag gillar sv/v också. När jag läser de tidigare kommentarerna så ser jag att mina är en upprepning men de stämmer precis. Ha det bra/lis

Lisa sa...

Hej Karin!!

Nu är jag härinne o kikar igen...
Bilderna är ju bara såå underbara, du är verkligen duktig!! =)
Vem vet du kanske blir bokad för mera fotosessions i samma genre *blinkblink* =)

Kram Lisa

Smamman sa...

Kanonfina bilder! Vad kul att allt gick så bra! Vi tar alla bilder i RAW. Använder att program som heter Bibble pro till att redigera dem. Man behöver inte justera bilderna en och en man kan göra samma redigeringar på ett helt gäng bilder om man vill det. Ofta är det ju samma ändringar man vill göra. Fast jag har aldig jobbat med PS så jag har inget att jämföra med. Kram och snyggt jobbat än en gång!

Nattsyrran sa...

Vilket kanonjobb du gjort!! Bilderna blev verkligen toppen. Är ju svag för sv/v bröllopsbilder men att ha både och blandat eller var för sig är ju bara allra bäst för då finns allt att tycka om efter smak!!!