onsdag 3 juni 2009

Våra nya kompisarHar börjat bekanta mig med våra sommargäster. Havre var tricket för att få komma nära. Baggen verkar mest orädd och nyfiken medan tackan fortfarande är lite skeptisk till min närvaro. Har förstått att de ska bli regn igen imorgon så jag tog chansen nu ikväll att fota våra nya vänner och omgivningen i lite skönt kvällsljus. Om de ser lite tufsiga ut beror det på att de ska tappa ullen själv (man behöver inte klippa riktiga gutefår). Deras ägare sa att jag kunde dra av tussarna som hänger, men det har jag inte lyckats med, de rycker till och springer iväg när jag har försökt. Så ullen får väl ramla av själv.

10 kommentarer:

Camillas Foto sa...

Hej!
Härliga bilder, det ser så mysigt med med fåren.
Bröllopsbilderna blev lyckade, skönt att brudparet blev nöjda, jag vet precis hur nervös du kände dig inför det.
Ha en bra dag
Kram

Nattsyrran sa...

Kul att det funkade med havre. Jag skulle nog låta ullen trilla dän själv. Inte så kul att bli stångad av en ilsken bagge...
Fina bilder=)

Karins fotoblogg sa...

Härliga bilder med skön lantkänsla i. Den sista och nr tre från slutet är mina favoriter! Sista bilden hade varit absolut perfekt om fåret där bakom hade visat hela nosen! Det röda bandet är en fin liten detalj som jag inte bara tycker är snygg utan den får mig även att undra: "varför sitter den där?". Nr tre från slutet tycker jag har riktig vykortskänsla.

Bilden här under, Ordlös Onsdag, ja den känns verkligen som svensk sommar! Och det känns liksom som att det vankas saft och bulla :)

Och dina fina bröllopsbilder! Jag måste säga att den där han står bakom är en favorit! Vi får ta en analys tillsammans med bilderna framför oss!

Natti!

Karins fotoblogg sa...

Åh, jag måste ju göra ett tillägg! Jag kom på att det lät lite negativt med:"att göra en analys" av dina bröllopsbilder. Det var inte så jag menade! Jag tycker bara att det skulle vara kul att titta på bilderna tillsammans eftersom att jag liksom varit med på resans gång lite.... :)

God morgon!

Ninni sa...

Sommaridyll ja! Vad härligt det ser ut. Hur länge ska ni ha fåren, är det bara över sommaren?
Vilka vackra horn de har. Det är nog bäst att passa sig så man inte råkar komma i vägen för dem...
Väldigt fina bilder!
Ha en skön helg!
Kram Ninni

Niklas exponeringstränar sa...

Fårbilderna, den översta och nedersta gillar jag skarpt. Bra skärpa och bra exponering. Jag tror att den översta vunnit på om fåret fått mer luft under hakan och mindre ovanför hornen. Den sista är snudd på perfekt...om du tagit ett liiiitet steg till höger så att det bakre fåret kommit med...Annars en Mkt lyckad bild. Det röda bandet ihop med fårens gula lappar är fina färgklickar (vad är det för rött band förresten?)
Trevlig helg och hälsa M och C
/Niklas

Cecilia B sa...

Den där sista bilden är ju så läcker, med han i bakgrunden som också glor! Maffiga horn.

Photos by Storm sa...

Vilken fin ögonkontakt ni har i sista bilden. Den borgar för en bra framtida kontakt. Vilka stora horn de här förresten. Ha en skön helg/Lis

Ulrica sa...

Häftiga kompisar ni har skaffat er :) Men jag skulle inte vilja bli stångad av de hornen.

Bilden på löven är jättefin - som en tavla. Så snyggt mönster.

Vita Stunder sa...

Så häftigt att se era nya gäster! :)
Vilka horn :)

Den första bilden gillar jag lite extra mycket :)
Men även den sista.
Kan det vara så även i fårens värld att det är männen som tar för sig..?

Ha en riktigt fin fortsättning på helgen!
Kram Anna