tisdag 7 december 2010

Hitta lugnet i morgontimman
Mornar är på något sätt alltid stressiga. Det kan vara mycket på gång som ni vet...bara att hitta ett matchande par strumpor, eller iallafall nästan matchande och helst utan hål, kan ta sin lilla tid. Dessutom ska man tänka! Vill ju få allting att gå så smidigt som möjligt. Även fast jag inte börjar jobba jättetidigt så blir det ofta smått kaos när sonen fastnar framför Bollibompa och som man får jaga för att han inte vill ta av sig pyamasen mm.
Tiden rusar lätt iväg och stackars hunden får en minimal morgonpromenad (och jag dåligt samvete) innan vi skyndat iväg till dagmamma och jobb.
Men nu har jag hittat ett bra sätt att få en bättre start på dagen. Jag går upp en bra stund innan man och son vaknat och går på en ordentlig promenad med hunden. Lugnt och skönt, både för mig och Frasse! Känner mig tusen gånger snällare och mer balanserad, vilket gynnar alla i min närhet tror jag ;-)
Denna morgon gick vi den vanliga rundan och på vägen hem möttes vi att rådjursfamiljen (4 st) som vi brukar stöta på nästan dagligen. Hade inte kameran med mig, men gick hem och vände för att se om de var kvar. Med högt iso,manuell fokus, lång slutartid blir det ju inte direkt de skarpaste bilderna, men en härlig känsla i morgonljuset tycker jag själv. Imorgon bitti ska jag försöka få med mig kameran på en gång :-)

1 kommentar:

Åsa sa...

Härligt, det är verkligen magiskt på morgontimman, bara man orkar upp och ut. Är också mer balanserad de dagar jag är uppe först och hinner vakna ordentligt innan allt sätter igång. Men tyvärr blir jag oftast väckt och försöker sova vidare trots protester... Får försöka ändra på dessa vanor jag med!=)