onsdag 23 juni 2010

Morgonmöte
Äntligen efter många många försök lyckades jag släpa mig ur sängen och få på mig kläder, myggmedel och en ryggsäck med kaffe och lite annat smått o gått.

Operation : leta djur och fotografera dem och sist men inte minst njuta av kaffe i behagligt sommarväder (vilket äntligen har kommit).
Hade väldigt små förhoppningar att träffa på några djur iallafall av den vilda sorten, men jag visste var jag skulle "slå läger", där jag sett spår i marken efter vildsvin och missat ett och annat rådjur när jag gått förbi och varit för långsam med kameran.
Så lyckan var ju gjord när några kråkor kraxade och fick min uppmärksamhet och jag såg genom kameran och såg att de inte var ensamma ! Räven var tydligen inbjuden till dagens morgonmöte ;-) Den hade frukost med sig också och letade mer i det nyslagna gräset. Såg två rådjur längre bort i det höga gräset, men de höll sig på sin kant. Däremot travade det ensamma rådjuret in precis när jag tänkte gå hemåt igen.
Så jag känner mig så tacksam och nöjd att få sitta på åskådarplats till "morgonmötet"...Attans! det blir nog att tvinga sig upp fler gånger.
Obs! Denna gång är det extra viktigt att klicka på bilderna. Mitt avstånd från gräskanten räckte inte riktigt till att komma nära med mitt 70-200 mm tele. Blir en utmaning att komma närmre nästa gång ;-)

4 kommentarer:

Åke sa...

Ser ut som du haft en trevlig stund ute i naturen! Av någon anledning är det alltid lika spännande att se bilder på våra djur som bebor skog och mark. Tycker du lyckats bra här! Fin inramning av räven och härlig sommarkänsla på nedersta bilden. Ha en trevlig midsommar! :)

mojjephoto sa...

Helt klart lyckade bilder, oftast är det ju värt väntan för man blir extra stolt när man får så här fina bilder på våra djur från det vilda. -Riktigt fina bilder!
Morgan

Samuel Jacobsson sa...

Kaffe smakar som bäst i det fria.
Vilka trevliga bilder du skapade denna tidiga sommarmorgon. Jag gillar speciellt rävbilden i mitten som du lyckats sätta en grönskande rund inramning på.Korparna som höll sig på avstånd som små svenska gamar, talade oxå sitt tydliga språk. Jag brukar sticka ut på kvällarna i jakt på djur. men jobbar du natt kanske morgonen är bättre för dig.
brabra jag blev allt lite impad... ;-)
Trevlig sommar på dig med// Grillgrill

Nattsyrran sa...

SÅ härligt och då smakar kaffet verkligen som allra bäst!!! Jag var redo att gå upp på midsommaraftonen men då var inte vädret på min sida så jag fortsätter ställa klockan på arla morgonstund. Snart så....
Kram