lördag 4 september 2010

ÄppelkäcktÄpplen som ska plockas, gräsmattor som ska klippas (efter veckor av gräsklipparfrånvaro), hundar som ska rastas, mat som ska lagas, tvätt som ska tvättas, sopor som ska samlas ihop på tomten (och inomhus), hus som ska målas, lugn som ska hållas...för att inte föräldrar ska hamna på samma nivå som en trotsig 3-åring, storhandling som ska göras, snor som ska torkas...etc etc....Jag vet att det var tänkt att helgen skulle intas i snigelfart, men ack så svårt det är. Man dras liksom med i allt man vill få gjort, även fast man egentligen skulle må bra av att bara vara...bara en helg...bara vara och njuta av det vackra vädret.

Men det är väldigt kul att kunna plocka alldeles egna äpplen och plommon, tror vi har ett bra skördeår, de är riktigt goda och har inte alls så mycket skador som de haft tidigare år.
En annan glad nyhet är att jag fått mormors gamla cykel av mina föräldrar idag, så jag kan ut och cykla. Blir nog en cykeltur imorgon om vädret tillåter :-)

6 kommentarer:

Karin A sa...

Härligt att kunna skörda frukt! :) Samma sak för mig, jag hade behövt en helg i snigeltakt men istället har jag fyllt den med (iofs många trevliga) aktiviteter...

Hoppas du hinner njuta lite också!

Karins fotoblogg sa...

Vilka underbara bilder! Färgerna är så snygga! Kul med egen frukt :)

Grattis till cyklen!

kram!

Camillas Foto sa...

Härliga bilder Karin!

Ha det bra
Kram

Ninni sa...

Härliga bilder i så fina färger. och ett väldigt passande namn, Äppelkäckt...då passar klara färger :)
Lyckost som har frukt. Det saknar jag väldigt mycket. Det och att kunna plocka in blommor från trädgården. Men det finns ju att köpa förstås.
Må så gott!
Kram Ninni

Michèle Dassy sa...

These photos are very nice!

Sofia sa...

Oj, vad jag tyckte om den översta bilden! Underbara färger! Den nedersta var också väldigt söt :)
Mvh Sofia.