måndag 10 augusti 2009

Sydafrika i NorrköpingKom hem igår kväll efter en intensiv och rolig helg med mycket aktiviteter både för barn och vuxna. "Forever Families" heter föreningen som gör att denna helg blir av varje sommar och medlemmarna är familjer som adopterat eller ska adoptera från Sydafrika. Denna gång var det hela 85 familjer och då kan ni tänka er hur mycket barn det blir! Vi höll till på Marieborgs folkhögskola dä vi bodde, åt och ägnade all tid åt alla möjliga aktiviteter och där barnen får tillfälle att träffa varandra och för en gångs skull känna att de ser ut som majoriteten ;-)
Är ju förstås också kul för oss föräldrar som har mycket gemensamt med varandra. Men det mesta av aktiviteterna är förstås barnanpassande, så det blir som en superroligt barnkollo, där föräldrarna också får vara med.
Bilderna talar nog rätt bra för sig själva, men jag kan ju berätta lite om bilderna efter badpojken. De är "danslektioner" utförda av först en jättecharmig kille (gul tröja) och sedan av tjejen i hästsvansen. De visade dansrörelser, sen var det bara att hänga med för de som ville. Jätteduktiga var de allihopa, både lärarna och eleverna.

Efter stolbilden (tagen från korridoren utanför vårat rum), så är det bilder från "live versionen" av en nyskriven låt som barnen skrivit tillsammans med "Boomshakalack" (känd från svt/ Bollibompa). Tror att det resulterar i en skiva så småningom.
Många fick också chansen att bli ansiktsmålade och C tyckte först att det verkade som en rolig grej, men det var lite läskigt när han till slut satt där, så det blev en liten målning ( lite utsuddad dock). Vad han föreställer?? En robot förstås.
Det var en riktigt nöjd och glad men väldigt trött liten robot vi for hem med när det var dags att säga hej då! Förhoppningsvis syns vi nästa år igen.

Tillägg: Skulle nog har gjort fler inlägg. Blir lite bökigt när man lägger ut så många bilder samtidigt. Några bilder går inte att förstora, men det får vara så. De flesta funkar. Så kan det gå. Nu väntar jobbet...

3 kommentarer:

Hero sa...

Vilken härlig helg ni verkar ha haft! Och så bra med en sån förening där man kan träffas.
Bilderna är verkligen härliga. De förmedlar så mycket glädje och gemenskap...

ha en fin vecka
kram Maria

Ninni sa...

Massor av härliga bilder både på sonen i badet och med kepsen och övriga deltagare i lägret.
Det måste vara väldigt värdefullt att ha så mycket kontakt med andra adoptivföräldrar. Det ser ut som ni haft det riktigt roligt!
Må så gott!
Kram Ninni

Ulrica sa...

Det verkar som en lyckad kväll och tjejen i hästsvans känner jag igen :) Vi umgås en del (mamma Soraya). Föräldrarna hade jag på cirkel och vi väntade Felicia. Mycket prat om SA ledde till att flera familjer hämtade barn därifrån. Kul.