fredag 28 augusti 2009

Testing testing...... testa vadå? Jo, vårt nya objektiv!!! Som sagt så blev det "lilla julafton" idag. Ett riktigt telezoom objektiv inköpt i fotoaffär i stan samt ett paket från "Kaffebrus", innehållande en reflexskärm och en lampa. Vi har funderat fram och tillbaka om vilket slags objektiv vi behöver / helst vill ha och efter mycket om och men blev det ett:Canon EF 70- 200 mm, f/4, IS USM.
Jag har nog varit mest tveksam till att köpa ett stort klumpigt telezoom. Men har tänkt om och förstått att det finns annat än fåglar man kan använda det till ;-)
Så nu blir det ut och försöka lära sig hur det funkar, verkar inte så svårhanterligt och rätt smidigt för att vara ett tele.
Både jag och maken har testat i eftermiddags. Är ju lite spännande att man kan stå så långt ifrån och komma så nära.

Här kommer lite smakprov. Var inte så roligt väder att fota i idag, men några solglimtar blev det iallafall.

Sista bilden är tagen av maken i skenet av studiolampan. Obs! Studiolampan är i huvudsak till för att fota mynt (makens specialite), men jag tror jag ska knycka den vid tillfälle...psst säg inget.

5 kommentarer:

Kerstin sa...

Vad kul med ett nytt objektiv. Jag köpte själv ett Canon 55-250 med bildstabilisator för några månader sen och det är otroligt kul att fota med. Dina bilder blev jättefina.
Jag gillar den andra riktigt mycket. :)
Fint foto på dig också.
Ha en härlig helg.

Ninni sa...

Grattis till det nya objektivet. Det är alltid roligt när man får nya "leksaker". Inte ser du ut att behöva lära dig att använda det, bilder ser ju så bra ut. Speciellt den på sonen med näsan i skottkärran ;) Bilden på dig är också bra.
Ha en skön helg!
Kram Ninni

Karins fotoblogg sa...

Aaahh! Tjusigt! Äsch, nu blir man ju lite sotis... ;) Schysst objektiv och lampor och grejjer!
Det känns som att det blir väldigt fina färger av lampa och objektiv på bilden av dig att dömma!

Hmmm....mynt... skulle inte tro det va, iallafall inte på tisdag ;)

Kul bild på C! Fina bilder överhuvudtaget. Det är bara till och säga grattis! :)

Kram

Camillas Foto sa...

Jättehärliga bilder! Förstår att det kändes som julafton, nu blir jag också lite sugen på ett.
Studiolampa låter ju inte fel det iheller, håller med Karin om att det ger snygga färger, får man fråga vad det var för studiolampa och vad den kostar?
Ha det bra
Kram

Nattsyrran sa...

Grattis till nya objektivet. Jag har också liknande som är så jätteroliga att använda. Och det är så kul när man kan testa sig fram och se resultaten. Kram och Lycka Till!!!