söndag 5 april 2009

SkymningDet är så skönt nu när det blir ljusare och ljusare på kvällarna och man kan vara ute längre. Vi som bor mitt i skogen utan gatubelysning och med få grannar runt omkring känner nog av det lite mer skulle jag tro.
Idag har jag jobbat, slutat jobba, åkt rutschkana m.m med familj och vänner, ätit hamburgare för att sedan komma hem till en promenadsugen hund.
Vi styrde kosan mot skogen (för att slippa allt för leriga tassar) och beundrade vår tillfälliga sjö på en äng. Har ju alltid drömt att få bo vid öppet hav eller en sjö, så man får vara glad för det lilla ;-).
Såg till min förtjusing att solen ville visa sig en stund innan nedgång, så vi strövade omkring i närområdet för att inte missa eventuell fint ljus. Hörde svanarna på avstånd och bara njöt av att uppleva naturen. Hoppades naturligtvis på att de skulle flyga över oss så jag kunde fånga dem med kameran, men de envisades om att flyga på kameraovänligt avstånd.
Plötsligt med bara några minuters väntan förändrades himlen från försiktigt rosa till eldrött. Brukar inte hända mig när jag har kameran med kan jag säga, tack för det!
Bilderna är i tidsordning från ca 19.15 till ca 20. Tänk att det kan hända så mycket på så kort tid. Den röda himlen försvann nästan lika fort som den kom, måste ge plats för månen kanske.

5 kommentarer:

Photos by Storm sa...

Ja, visst är det vackra kvällar. Och som du säger alla ljud från olika fåglar. Kul att följa solnedgången. Ha en bra vecka/ Lis

Ulrica sa...

Vilka läckra skymningsbilder. Och att hiumlen förändras så fort, det tänker man inte på . Kul att du la upp bilderna i tidsordning så att man fick följa förändringen.

Jag förstår det där med mörkret och ljuset. Vi bor också utan gatlyktor eller annan utebelysning, mörkret är mäktigt men ljuset magiskt.

Ha en bra dag, kram Ulrica

Ninni sa...

Underbara skymningsbilder! Jag förstår att det börjar bli härligt ljusa kvällar nu. Här går det åt motsatt håll. Nu är det mörkt redan vid halv 7, fast vi bor ju i storstan så alltid lyser det någonstans.
Kram Ninni

Camillas Foto sa...

Härliga bilder du fick! Mysigt när himlen briner, det är inte ofta man får chans att fånga det på bild.
Ha det bra

Karins fotoblogg sa...

Snyggt Karin! Favoriten bland dessa bilder är den med telefonledingarna i vä hörnet.
Kram