onsdag 22 april 2009

Sol sandlåda och platta blommor
Häromdagen var vi ute och njöt av solen, även om kylan inte gick att bortse från.
Kom t.o.m. några snöflingor dagen innan, så man får var glad att solen håller vårkänslan levande.
Det blev sandlådepremiär och C fick damma av sin hink och spade,medan Maja strök omkring och undrade vad vi höll på med ... hon som hade tänkt lägga beslag på hela lådan.
Sedan gick vi på promenad och tittade in i torpet med Maja som följeslagare.
C tog en sista sväng med snörakan och körde över alla blommorna . Har fått för sig att blommor ska ligga platt mot marken...vi är inte riktigt överens.

9 kommentarer:

Smamman sa...

Ser härligt ut. Kul skuggbilden på er :-)

Karins fotoblogg sa...

Snöflingor???? Kan INTE vara sant!
Men bilderna här har ändå vårkänsla trots kylan i luften. Fotot där C är på väg in i stugan gillar jag skarpt. Bilden på Maja i stugan tycker jag är bra. Gillar hennes uttryck, ljuset är fint och miljön med stolarna och mattan är supersnyggt. Men så kommer ett liiitet men.... :) Jag tycker att tassarna skulle ha fått varit med hela och att Maja skulle ha haft en mer vänsterplacering i fotot. Kanske att jag även skulle ha vilja sett hela det högra stolsbenet. Övriga bilder också finfina. Skön kontrast med den blå skyffeln mot blommorna: Hejdå vinter - välkommen vår! Skön oskärpa i förgrunden. Och sista blomman(vad är det för sort?)den är fint placerad i bild och bra skärpa.

KRAAAAM!

Nattsyrran sa...

Hahaha, härligt!! Har fullt schåå här hemma också med en fotbollssparkande 9-åring som inte ser dom vackra färgglada växterna på marken när han är ett med bollen. Huuu och där står jag och nästan gråter =(
Må gott. Stormgillar bilden där sonen står innanför den öppna dörren.

Ninni sa...

Vilken vårkänsla det är i bilderna Karin! Jagfår sån hemlängtan för nu antar jag att det är snöfritt även uppe hos oss. Jo, faktiskt hade sonen varit ute och krattat i trädgården häromdagen;)
Fina bilder allesamman! Sonen som kikar in genom dörren gillar jag väldigt mycket och Maja i syrenhäcken. De brungrå färgerna och det starka solljuset är så väldigt mycket vår för mig.
Kram Ninni

Ulrica sa...

Vilka sköna bilder. Känns som om våre verkligen är på väg nu. Sköna vibbar när C sitter i sandlådan och gräver. Det var ett tag sedan mina barn lekte där... nu är det studsmatta som gäller:)

Gillar bilden när C går in genom dörren. En rikgtigt liten tavla. Och Maja i syrenhäcken - vilken ögonblicksbild. Vårliga blommor om än nu lite platta:)

Erykha spelar först kl. 22.30... Men både Joss Stone och Emiliana Torrini spelar innan och de är båda värda att lyssna på. Gå in på jazzfestivalens hemsida så ser du hela programmet. Jättekul om du kan komma ner (och familjen).

Niklas exponeringstränar sa...

Mors! Har skickat ett mail till din mittfonstermotskogen-adress.

Simma lugnt
/Niklas

Camillas Foto sa...

Härligt våriga bilder!

Har inget direkt knep på att få landskapsbilder bra, tror att det är mitt objektiv som gör det (dyrt men riktigt bra).

Ha en skön helg
Kram

Karin sa...

Tack för alla kommentarer!! Era kommentarer värmer mycket! Känner mig dålig på att kommentera själv så mycket jag skulle vilja, tiden räcker helt enkelt inte till just nu. Men det vänder säkert snart.
Karin, håller med om att Maja bilden skulle ha varit bättre om jag komponerat den som du sa. Jag har väl inte hunnit blivit tillräckligt kräsen än ;-), så jag låter lite halvbra bilder komma med. Just denna bild tyckte jag ljuset och miljön f.ö. var bra, men som sagt, tassarna och hennnes placering var ej optimalt enligt mitt tycke heller. Du ska veta att jag uppskattar konstruktiv kritik mycket, så tack! / Vårkramar från Karin

Fine Little Day sa...

Fina bilder, ser rofyllt ut.