torsdag 9 april 2009

Torsdagsreflektion - Påskförberedelser...Skärtorsdagen...startskottet inför hela påskhelgen. Jag gillar verkligen påsken som högtid, den väcker känslor genom att vända människans grymhet och mörker till hoppfullhet och ljus. Och när våren har kommit och grönskan börja spira, så känner iallafall jag tacksamhet att få uppleva allt detta än en gång. Jag gillar alla årstider på sitt sätt men just nu känns våren som en favorit!!
Mina påskförberedelser har bestått i att samla ihop lite ris idag på tomten som jag pyntat med gula och oranga fjädrar och igår köpte jag en en blygsam kasse på konsum med lite av varje som kan vara gott att smaska i sig. Skulle väl egentligen behövt putsa fönster,bytt gardiner, städat, lagat ordentlig påskmat etc. men tiden har liksom inte räckt till .
Vi firar själva hemma och har inte planerat något direkt utan ska ta det som det kommer. Möjligtvis åker vi på lite dagsutflykter till mor och farföräldrar och, ok M har ett litet renoveringsprojekt som han skulle vilja ta tag i.

För några dagar sedan var jag och C ute på utflykt till Österbybruk och där förberedde de påsken med att ta fram dessa skyltar. Det skulle förstås inte vara helt fel att gå och titta på lite konst...Vill ni veta var man hittar dessa skyltar och var de leder titta här
Och jag vill förstås också passa på att önska alla en riktig GLAD PÅSK!!

Kolla in fler Torsdagsreflektioner här

7 kommentarer:

Della sa...

Du, det var en väldigt läcker bild.
Glad Påsk på dig!

Marie Höglund sa...

Ja håller verkligen med dig om att påsken är en mysig högtid. Mycket mindre kravfylld än julen och allt är ljusare och lättare. Vi ska också ta det lugnt, hälsa på svärföräldrar och syskon men annars bara känna lugnet tillsammans. Såååå skönt. Det är ju lovat vackert vårväder så naturen blir ett utflyktsmål tror jag, med lite fika i ryggsäcken. Må gott och en riktigt fin Glad Påsk till dig och din familj. :-)

trebarnsmamman sa...

Vad kul med en landsbygdsbo från Uppland till :) Det var länge sedan jag var i Österbybruk, men för en 4-5 år sedan var vi där ofta. En jättemysig bruksort!
Härligt foto du tagit! och Glad Påsk :)

Ulrica sa...

Det låter som en stilla underbar påsk. Vi är också hemma och bara njuter, lite pynt, lite god mat och umgås mycket. Felicia har en bästa kompis hon inte kan slita sig från, stora tjejen bara softar och jag fixar i trädgården. En härlig påsk med andra ord. Kram Ulrica

Karins fotoblogg sa...

Den här bilden gillar jag jättemycket! Så snyggt komponerat!

Ska vi ses på söndag? Om alla är friska vill säga ;)

Glada påskkramar!

Hero sa...

Det låter som en skön påsk! Jag har också en lugn helg, träffar vänner, umgås med sonen, äter gott och njuter av våren med kameran i handen.
kram Maria

Fine Little Day sa...

Jag gillar också den här bilden!