onsdag 30 december 2009

För ungefär ett år sedan......skrev jag mitt första inlägg. Bloggen fyllde alltså ett år i förrgår den 28 dec! Hade tänkt fira det med att visa en av mina allra första bilder i lite ny tappning. Bild nr 2.

Ett fantasiskt fotoår har det varit. Då visste jag knappt hur kameran fungerade, ej heller hur oändligt mycket det finns att lära sig och hur oändligt många motiv som väntar därute. Jag vill så mycket ibland, men känner att tiden inte räcker till. Men då brukar jag tänka att jag har hela livet framför mig att hinna fota de där underbara mornarna eller kvällarna eller hinna resa iväg långt eller kort och upptäcka nya miljöer. Det är ju ingen hobby jag måste sluta med för att jag fyller 57 eller 83 år. Så länge man står upp och orkar hålla i kameran så ska man nog lyckas knäppa av några bilder.

Hur länge jag kommer att blogga vet jag inte. Men just nu känns det bara roligt. Behovet att få visa sina bilder finns ju såklart. Men framförallt så är det mötet med alla er därute. Proffs som amatör - att ge och få respons för bilder på ett upplyftande sätt och att inspirera till sitt eget bildskapande och nya sätt att se på bilder. Det har jag lärt mig av er. Så ett stort tack till er alla!

Tänk att jag inte visste att det fanns så mycket trevligt folk därute, som alla brinner för foto.

Den 29 dec 2008 visade jag några bilder, se mitt första inlägg med foton. där jag lyckats radera några också. Hon som lockade in mig i blogg och fotovärlden med sina fina foton var ju min namne och vän som har bloggen Karins fotoblogg så det är tack vare dig Karin som jag sitter här och skriver och som inspirerat mig mycket, så tack!
Den första bilden med fönstret tror jag inte var med då. Men den fanns med i samma dagsskörd av bilder och bidrog till namnvalet på bloggen. Det är kanske inte just det fönstret jag brukar titta ut mot skogen genom, men det är ändock ett (mitt) fönster mot skogen.

4 kommentarer:

Camillas Foto sa...

Hej!
Tittar in som hastigast för att önska dig ett gott slut på 2009 och ett Gott Nytt År
Kram

Kerstin sa...

Grattis på ettårsdagen, från mig.
Visst är det häftigt med allt som bloggandet ger. Nya vänner runt hela landet och så många inspirationskällor.
Visst finns motiven kvar när man inte har tid. De flesta i alla fall. ;)
Jag vill önska dig och din familj ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År.

Ninni sa...

Ett försenat Grattis på ettårsdagen! Visst ger det mycket både fotograferandet och bloggandet. Jag trivs aldrig så bra som när jag får hålla på med mina foton.
Jag gillar den första bilden där fönstret blänker i skuggorna. Den är så stämningsfull.
Hoppas ni får ett gott slut och en fin början på det nya året.
Kram Ninni

Anonym sa...

Grattis på 1-årsdagen. Det ska bli spännande att se hur din blogg ser ut när den fyller år nästa gång!