tisdag 22 december 2009

Granjakt

Idag kände jag att det var dags för den årliga granjakten. Har lite skog runt huset så det var ingen stöld att tala om. Men det är inte så lätt att hitta den perfekta granen. Eftersom vi inte har så mycket skog så finns det inte så många granar i rätt storlek för det första. För det andra så hittar man ibland en jättefin lagom stor gran som står så fint, men då känns det lite i hjärtat att behöva såga ner en sådan fin gran så det brukar sluta med att jag letar vidare. Som liten skogsägare är man ju också rädd om den lilla skog man har så det brukar sluta med att jag bestämmer mig för en gran som står lite tokigt till. Så blev det även denna gång. Jag tog en gran som stod tätt ihop med en annan gran. Tänkte att det blir liksom lite gallring på samma gång...men när jag stod där på knä i snön så kom tanken...kanske blir kompisgranen ensam nu, stackarn har ingen att prata med...Men då var redan skadan skedd och jag pulsade hem med granen släpandes efter mig. Lovar att jag ska titta till kompisgranen.

8 kommentarer:

Karins fotoblogg sa...

Se där, det blev granjakt tillslut! Hoppas att gossen är bra nu!
Härliga vinterbilder från skogen. Visst är det underbart nu?!

Själv så klädde vi granen igår kväll. Det märks att killarna har blivit lite större för det var med större koncentration/intresse i år :)

Kram!

Photos by Storm sa...

Den första med snön såg fin ut. Synd att man inte kan ta med snön in. Men du, du kanske kan ta in kompisgranen också. Eller är den kanske glad att på mer utrymme nu...kan sträcka på grenarna. Dina bilder är jättefina och visst njuter man av allt det vita/Kram

Camillas Foto sa...

Fina bilder!!!
Ha det bra
Kram

Ninni sa...

Vad skönt att ha en egen liten skog att hämta gran i.Fast det måste vara svårt också. Att se hur de ser ut när det är så mycket snö. Eller brukar du titta ut en innan snön kommer? Härluga vinterbilder, även de från förra inlägget gillar jag.
Hoppas ni får en skön julhelg!
Kram Ninni

Niklas exponeringstränar sa...

Man undrar...vad säger granar till varandra?
Den översta vintervägsbilden från det tidigare inlägget var riktigt lyckad. Lite skräckfilmsvibbar sådär...Snyggt.
Ha en jul
/Niklas

Anonym sa...

Hos oss är det tvärt om ;) Jag tar gärna en gran som är platt på ena sidan, då kan man trycka upp den mot väggen. Min man är mer kinkig av sig. En typisk grantur hos oss går till så att jag frågar: Den där då? och får till svar: Näe, den .... och så kommer det en lång förklaring varför den inte duger. Vi knallar vidare och jag pekar ut en ny gran, ställer samma fråga och får ett liknande svar. Det hela brukar sluta med att jag ger upp och börja fotografera istället. När vi äntligen hittat en gran är minneskortet nästan fullt, mörkret har fallit och vi har återigen hittat den perfekta granen - tycker i alla fall min man. Det tar ett tag som du kanske förstår ;)

Fina bilder på en lyckad granjakt!

oumberligating sa...

Nu har jag exakt en timme på mig innan den "stora Julbataljen" brakar igång i det Olofssonska hemmet, så den timmen ska jag nu ägna mig åt att önska alla mina gamla och nya Vänner i Bloggvärlden en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
Kram ifrån Peter!
Som sagt ha det som bra som det bara går och var rädd om dig och de dina!

Smamman sa...

Jättefina bilder. Vi högg också alltid egen gran i SWE. Tur att du påminde mig om alla dilemman. Känner mig lite mer nöjd med min isländska köpegran nu :-) God jul! Ha det så jättebra under helgerna! Kram