lördag 9 januari 2010

Svandammen del 1Igår efter en god natts jobb, tog jag kameran en sväng förbi "Svandammen" i Uppsala, innan jag åkte hem. Har tänkt göra det länge, men det har liksom inte blivit av. Är ju ett perfekt ställe för mig som är rätt ovan på att fota fåglar. Är liksom garanterat fågeltätt där. När jag började sakta in vid dammen så fick jag ett väkomnande som heter duga. Tror typ hälften av fågelbeståndet samlades kring mig och min ryggsäck. Besvikelsen var säkert stor när jag plockade fram kameran ur ryggsäcken.
Jag höll på i en halvtimme tills händerna var bortdomnade i kylan. Finns det några bra vantar för lättfrusna händer som både står emot kyla och dessutom är bra för att komma åt kamerans knappar och rattar?? Någon som har några tips så tar jag tacksamt emot dessa.
Riktigt roligt var det att bara stå och studera hur alla dessa fåglar (änder, duvor, kajor mfl.) far omkring, burrar upp sig och håller på i kylan. Skulle gärna ha stannat längre om det inte vore för kylan.
Fick en del bilder iallafall. Här kommer två.


6 kommentarer:

Kerstin sa...

Nä, jag är ledsen, jag har inga bra tips på vantar. Jag skulle behöva ett par jag med.
Bilderna blev verkligen fina. Läckert i svartvitt.
Ha en fin söndag.

Nattsyrran sa...

Jag tycker att du fick till det bra. Jag är inte heller någon van fågel-fotare men gör mina tappra försök ibland. Jag köpte förra vintern att par svart vantar på Espritbutiken som är både tumvantar och fingervantar då själva överdelen som täcker alla fingrarna går att vika ner och fästas på handloven. Funkar superbra för då blir fingertopparna fria från vantar men resten är täckt. Dock håller dom inte emot den kyla vi har nu. Men bättre än inget alls.
Lycka till!
Kram

oumberligating sa...

Alltid roligt att sitta och titta på fåglar hur de beter sig, faktiskt lika spännande att studera människor i grupp! Vissa saker känner man igen helt enkelt!
Vi männsikor försöker ibland att verka strukturerade, men visst blir det ibland som om ett gäng duvor flaxar runt även i vår värld!
I vilket fall som helst djäkligt fina bilder alla kategorier!
Kram ifrån Peter!
PS: Visst så bloggar vi ett tag till, var det du och din man som var på bild hos fotoKarin? Fina bilder i vilket fall som helst måste jag säga! Sådana skulle alla ta eller låta sig fotograferas så, när "gnistan"/"känslan"/"magiken" finns där! Hon är duktig den där FotoKarin!

Ninni sa...

De är jättefina i svartvitt dina fågelbilder! Jag tycker mycket om den sista bilden med fåglarna som flyger sin väg och kvinnan som går ur bild.
Nu när det varit så här kallt så har jag använt dubbla vantar. Ett par tunna fingervantar där fingertopparna är bara,typ torgvantar och sen ett par varma tumvantar ovanpå. Oftast behöver jag bara ta av mig på högra handen när jag ska ställa in bländare och tid och det går ju att vara utan på fingertopparna ganska länge om man är varm från början.
Kram Ninni

Tomas Eriksson sa...

Bild nummer två är sjukt bra!!! Den sittande fågeln i förgrunden inger en trygghetskänsla, fåglarna som ger sig av skapar energi i bilden och damen som försvinner (i dubbel bemärkelse i det korta skärpedjupet) sätter igång mina tankar och min fantasi. Vad mer kan man begära? Som ett gatufoto av en mästare...

/T

mariek sa...

Det är som jag brukar säga - ska man fotografera fåglar ska man göra det i stan. De flyger inte iväg så fort man kommer ;))

Bild no 2 är rikttigt, riktigt bra! Lugn och stillhet och action i samma bild - snyggt!