söndag 21 februari 2010

Att fotografera hästar...


...är väldigt roligt men inte det lättaste har jag just erfarit. Jag och grannen Fia har pratat ett flertal gånger att jag skulle komma över och fotografera hennes två finfina hästar, men det har liksom inte blivit av förrän i går. När jag tittade på termometern strax före kl 10 så visade den
-17...inte bra med min dåliga blodcirkulation. Men med dubbla vantar och dubbelt av allt annat i klädesväg så promenerade jag bort, i lätt snöfall, till Fias stall. Planen var att hon skulle få igång hästarna lite och jag placerades vid ett lämpligt ställe och sedan började kampen med kamerainställningar och frusna fingrar. Svårt med exponeringen med kritvit snö och mörkbruna hästar, men eftersom jag ville att hästarna skulle synas så fick den utfrätta snön komma i andra hand. Dessutom snöade det så det blev lite fläckiga bilder. P.g.a frusna/bortdomnade fingrar fick vi ge oss, men nu har jag fått blodad tand och vill gärna göra nya försök...men då får det blir liite varmare.

9 kommentarer:

Kerstin sa...

Det blev ju jättefina bilder. Det är inte lätt att fota med den här snön som är så kritvit. Jag har lagt upp några bilder på hästar på min 365fotoblogg.Jag hade tur med solsken och bara några få minusgrader. De är så vackra och majestätiska, hästarna. Rör sig graciöst och visar samtidigt så mycket styrka. Du måste definitivt fota mer! :)
Ha en fin vecka.

Niklas sa...

Det blev riktigt bra bilder det! Hästar är otroligt ståtliga, men har faktiskt inte fotat dem så mycket trots att de finns runt husknuten. Tack för tipset..

/Niklas

Photos by Storm sa...

Det blev fina bilder men jag förstår precis hur dina fingrar kändes. Tänk att stå där med kameran en ljum sommarkväll i stället.
Vi hade vinterns kallaste morgon idag, -19 grader. Suck vad jobbigt att klä på sig. Ha en fin måndag/Kram Lis

Anonym sa...

Tack Karin, det blev så fina bilder! Hoppas vi gör om det när vädret är med oss!
Kram Fia!

Niklas exponeringstränar sa...

Go kväll i stugan.
Ja det blev ju fina bilder det där. Passar bra i svart/vit.
Hälsa man och barn
/Niklas, nu med dator

Camillas Foto sa...

Men visst blev det bra!

Jag har faktiskt slutat att ta av mig vantarna när jag fotograferar, blir så torr om händerna av kyla och vind, lite extra jobbigt blir det förstås med inställningarna...

Ha det bra
Kram

Karins fotoblogg sa...

Det måste vara lite som att fota barn, de är inte stilla många sekunder?
Fina bilder blev det och mkt snyggt i svartvitt.

Första bilden blir en favorit, det är något visst med mular.

Jag har också slutat ta av mig vantarna ute, det blir liiiite fumligare men inte lika kalllt så klart :) Det blir FF = fummelfoto :)

KRam!

Nattsyrran sa...

Det blev riktigt fina bilder tycker jag, sen om snön blir utfrätt så får det väl bli så för det går ju liksom inte att säga till hästarna vad dom ska göra precis... men det är jättesvårt. Det har jag upptäckt efter många många försök.
Kram

mariek sa...

Tappert jobbat ;) och bra bilder blev det!