onsdag 17 mars 2010

LängtanGår igenom bilder från andra halvan av 2009....det går låååångsamt. Dessa två bilder togs den 22 augusti.
Solen lyser utanför och jag ska snart åka och jobba. Var ute en sväng i morse och fotade ...men allt känns bara halvdant och tråkigt i mitt fotograferande just nu. Jag tycker att jag borde kunna prestera bättre. Har ju fotograferat några år nu och börjar äntligen bli bättre på den kameratekniska biten och har dessutom en ny fin kamera, så visst borde jag kunna få till det. Jag vill ju ha kanonbilder, gärna hela tiden. Det är väl inte för mycket begärt ;-) Tycker också att mina bilder spretar åt tusen olika håll, har liksom ingen egen stil, måste man ha det eller? Jag gillar att prova nya saker både i fotandet och i det vanliga livet, och det är ju bra, men det är väl därför hela jag spretar. Jag längar efter att kunna dra iväg ensam, bara jag och kameran till något fint ställe och ha tid på mig. Ofta när jag tar mig tid att fota så blir det lite stessigt....kanske är det som är problemet. Hur som helst så får jag hoppas att min lilla svacka leder till något positivt i slutändan.

9 kommentarer:

Camillas Foto sa...

När jag ser dina bilder så längtar jag också...
Jag tycker inte att du spretar, tycker att du tar väldigt fina naturbilder och förstås porträtt av din son. Tror att det går lite upp och ner för alla ibland, just nu känns det väldigt grått och längtan efter den skira vårgrönskan är stor.
Ha det bra
Kram

mariek sa...

Det lossnar nog ska du se ;) Min erfarenhet av nya utrustningar är att det på nåt sätt stannar av precis när man "uppgraderat". Jag vet inte om det beror på att den nya kameran ska "växa fast" i handen eller om det är så att ens egna förväntnignar blir skyhöga bara för att man får en superbra kamera. Lite tankar i stil med: Nu har jag en sååå mycket bättre kamera då måste jag minst ta lika mycket bättre bilder.

Gillar dina två "gamla" bilder och längtar till sol, värme och sommar. Härligt ljus!

Niklas exponeringstränar sa...

Hmmm..jag gillar granen. Fint ljust och snygg grönska i bakgrunden. Får mig att tänka på ett vykort från Posten.
Egen stil? Nej, det måste man väl inte ha!? Det viktigaste är väl att man har roligt. Och att utvecklas är ju oftast både jobbigt och roligt...och för att utvecklas måste man ju prova.
Simma lugnt
/Niklas

Niklas sa...

Andra bilden är lika enkel som den är genialisk, otroligt fin, med det isolerade ljuset.

Det där med personlig stil är ju knepigt, jag har skrivit ett inlägg om det, kanske även kommentarerna där kan hjälpa dig? :-)

http://www.fokusark.se/lnvfoto/?p=1424

/Niklas

Mitt andrum sa...

Två härligt varma bilder!
Den egna stilen är bara att vänta på, den kommer när det är dags, går inte att forcera fram.
Märker inte att dina bilder spretar, de inspirerar.
Lite egentid behöver de flesta mer än andra, jag behöver mycket.
Svackor skapar kreativitet.
Bra inlägg av Niklas.
Kram barbro

Cecilia sa...

Den trädstammen är fantastisk. Om jag kunde fota som du skulle jag vara stolt.

Karin sa...

Tack snälla för alla kommentarer!
Har precis kommit hem från en liten weekend, skönt att komma bort från vardagen ett tag...
Visst går det upp och ner med lusten och inspirationen hela tiden. Har nog som Marie skriver inte fått kameran att "växa fast" i handen än och mina krav har nog även dessutom ökat med nya kameran. Så du har nog rätt Marie!Visst längtar man till lite grönare motiv Camilla, är ju lika för de flesta nu ;-) Tror att också att alla svackor och som Niklas och Barbro skriver är svackor utvecklande och leder till kreativitet i det långa loppet (om man inte ger upp och det gör man ju inte ;-)
Niklas V, jag kommer ihåg att du skrev om just egen stil i ett av dina inlägg tidigare. Ska läsa igen. Tycker egentligen inte att det är ett måste. Men med tiden som Barbro skriver så kanske den egna stilen blir mer tydlig. Ofta tycker jag det har med ljuset att göra i bilderna...att man ser i färgton och ljus men också förstås bildspråket i stort förstås.
Cecilia, visst kan jag känna mig lite stolt ibland när jag lyckas med bilder, men tyvärr blir man nog mera självkritisk ju mer man fotograferar.
TACK igen för alla uppmuntrande ord! /KRAM

Photos by Storm sa...

Fina bilder och särskilt den andra. Jag gillar dina bilder på sonen, naturen och på Frasse förstås. Känner igen det med svacka och jag undrar om det till viss del hänger ihop med ny kamera/utrustning. När jag köpte mitt nya superfina macro hade jag så stora förväntningar....
superbilder på direkten, tack. Håller med Niklas ovan, huvudsaken är att man har kul. Kram

Karins fotoblogg sa...

Ja du svackor och tvivel och prestationsångest... det känner jag igen :) Men man tar sig faktiskt ur det, ibland går det snabbt och ibland tar det tid. Jag tror att det bästa är att bara låta det vara, inte tvinga fram något.... FÖr rätt vad det är så ser du ett fantastiskt ljus som faller snyggt eller en form som lockar till att ta upp kameran.

Och det klart att det här leder till något positivt!

Det där med att hitta sin stil känner jag också igen. Jag kan inte känna att jag har någon särskild stil. Jag kan önska att man skulle kunna säga att det syns att just jag tagit en bild, så som jag tycker att man kan göra om en del andras bilder. Men vad 17, ju mer olika saker man fotar på olika sätt, desot bättre tror jag att man blir. Tänk att bara snöa in på profilporträtt tex. Nej, jag vill kunna behärska allt! :) Fast det kanske man kan och ändå ha en stil... well....

Nu rundar jag av här innan jag snurrar till det helt ;)

Till sist bara: titta tillbaks i tiden och du kommer att se att du utvecklats otroligt mycket. Du är duktig Karin!

Kram!