torsdag 4 mars 2010

Studioporträtt del 1
I tisdags kväll var jag som sagt på den avslutande delen i den porträttkurs "Ljus och människor" som Uppsala fotografiska Sällskap med kursledare Jaan Koort håller i. Jag var rätt besviken när jag missade de sista tillfällena i höstas då jag gick, men fick turligt nog haka på nu istället och ta igen det jag missade. Har varit en superrolig kurs och mycket p.g.a en duktig och rolig kursledare, så tack Jaan !!
Näst sista gången i förra veckan gick vi igenom det tekniska med hur det faktiskt går till att rigga en studio och ställa in kameror osv och i tisdags kväll var det dags för att få fotografera två modeller. Vi fick prova med flera olika ljussättningar och denna var den allra sista varianten, en blixt lite snett ovanifrån, därav det effektfulla och lite dramatiska ljuset.
Båda modellerna var jätteduktiga!! Den modell jag fick mest tid att fota var Ida och det blev en del bilder jag känner mig riktigt nöjd med...och det får jag tacka henne för. Kommer nog fler bilder framöver från denna kväll.
Känns verkligen som jag vill prova det här igen :-)

5 kommentarer:

Karins fotoblogg sa...

Oh, kul att du gick! Skitsnyggt Karin! Jag gillar ljussättningen, den är verkligen dramatisk!
Modellen verkar ju duktig, hon ser så avslappnad ut!

Ska bli spännande att få se fler bilder!

Kram!

Karin A sa...

Härliga bilder med kanonljus och perfekt komposition! Jag hade gärna gått någon liknande kurs...

Ser fram emot fler bilder!
Kram

Camillas Foto sa...

Spännande att gå porträttfotokurs, det skulle jag också vilja.
Ännu mer spännande är det ju med en ny kamera, va kul!
Vad plåtar din man för något?
Ha det bra
Kram

Niklas exponeringstränar sa...

Se där ja...det var porträtt som hette duga. Gillar nog den sista bäst. Snygg diagonal från hennes vä axel och nedåt. Mittenbilden är ju nästan lite Greta Garbo...
Synggt jobbat.
/Niklas

Veronica sa...

Å, vad kul och verkligen grymma bilder! Vill oxå lära mig mera om ljusättning och porträtt. Men just nu finns ingen tid för sådant men längre fram kanske hehe när jag gått i pension. =)