torsdag 14 maj 2009

Färger
Idag har solen lyst men ack så kallt. C har varit sjuk och hemma några dagar, men är på bättringsvägen och vi begav oss ut på tomten och hittade ett ställe på baksidan av våra uthus där solens strålar föll mjukt mellan trädgrenarna. C satt och lekte med några pinnar och jag låg i gräset och fotade Förgätmigej (en favorit) och annat i närheten. Är lite rädd om kameran nu när det rasar fin fin pollen. Våra utemöbler har fått en svag gul nyans. Många färger utomhus nu.

Apropå färger så har jag upptäckt då jag gått igenom kameran att jag har haft någon slags avancerad färginställning och har läst i användarhandboken att det kan få färgerna att se lite dämpade ut i datorn om man inte är en hejare på bildbehandling (vilket jag inte kan påstå att jag är;-). Dessutom har jag sett små fibrer som sitter fast på linsen, så det blir väl att köpa ett litet rengöringskit. Som tur är har nog UV-linsen tagit det mesta skräpet. Har någon något tips om rengöring så dela gärna med er.

8 kommentarer:

Vita Stunder sa...

Härliga bilder Karin! :)
Jag tycker mycket om bilden på C.

Tyvärr är jag ingen mästare på rengöring, speciellt inte om det kommit in i sensorn..

Om det är riktigt illa, skulle nog jag lämna in kameran för rengöring om jag inte var helt säker på hur jag ska göra.

Du har så rätt - visst är det mitt öga! :)
Ha en fin helg vännen!
Kramar Anna

Photos by Storm sa...

Jättefina bilder i starka färger. Tänk att en maskros på bild kan bli så vacker.Jag borde nog också rengöra min kamera men jag har tyvärr inga tips. Skönt att lilleman är på bättringsvägen. ha en skön helg/Lis

Karin sa...

Vill bara förklara att jag lagt in bilden på C igen, för att det inte gick att "klicka" den större. Passade på att göra den i ett större format också. Tack för kommentarer, alltid lika kul och värmande!

Smamman sa...

Jättefina färger vad fint ni måste bo ;-)
Vill inte skrämmas, men vi rispade den gamla kameran med ett rengörningskit så att det inte betalade sig att fixa den igen. Den överlevde gyttjebad, att någon satte sig på den och ett fall i golvet från en trefot. Fast är det bara på linsen är det säkert ingen fara. Vi hade sånna där spatlar för att rengöra inuti och det gör vi inte om ;-)

Karin sa...

Smamman: Tack för tips om rengöring! Jag var till fotobutiken igår och kom fram till att det bästa är nog att lämna in den. Skulle ta en dag att få tillbaka den och det ska man väl stå ut med ;-) Har ju hört att det kan bli lite tokigt när man försöker själv, så det får väl bli i nödfall. Hoppas bara att det bara är linsen som är smutsig, så det inte sitter längre in...Låter som ett större jobb = längre tid fotoaffären(nej tack!)/ Karin

Ulrica sa...

Bilden på C är verkligen jättefin. Färgerna läckra att det blåa går igen som ett tema:) Och att han står och försöker kika in, men inte riktigt når upp.

Maskrosen är verkligen snygg. Och jag måste säga att bävar lite för nästa tema... känns svårt. Klurar och klurar....

Tack för dina snälla kommentarer. Kram.

Niklas exponeringstränar sa...

Mors
Ser att du fått tips om rengöring och kommit fram till slutsatsen "lämna in". Vi har en gammal fototidning där de går igenom vad som finns på marknaden, som du kan få låna om du vill. Har även kollat fotosidan och D70-forum. Det verkar som om det är två läger; självrengörarna och lämna-in-på-fotoaffär-för-rengöring-arna. Jag tillhör nog de första. Försöker hålla utsidan av kameran så ren som det går med micorfiberduk och bälgblås samt bara byta objektiv inomhus och med kamrahuset pekandes neråt. Har haft kameran inne en gång för rengöring och det verkade bli bra. Så är det. Nu till bilderna.
Gillar skarpt porträttet på C där han är i profil. Stående format är bra. Prova nästa gång att komponera bilden så att ögonen kommer på övre tredjedelen och inte i mitten. Tycker
/Niklas

Nattsyrran sa...

Har samma förslag som Niklas. Jag har en microfiberduk och en blåsbälg. Sen är jag mycket försiktig var jag är när jag byter objektiv. Men att lämna in den någon gång kan nog också vara riktigt bra. Min har ju nyss varit på renovering så då hade dom monterat ner den så den blänkte riktigt när jag fick hem den =) Lycka till!!