måndag 20 juli 2009

Erykah...
...Badu förgyllde Stockholms jazz festivalens sista timme och jag/ vi var där!!!!! Och nästan så nära att jag skulle kunna ha snuddat vid hennes hand.

Dagen började igår f.m. då vi = jag och maken styrde kosan mot huvudstaden helt själva, vilket i sig kändes lite konstigt. Har inte haft barnvakt så många gånger, och nu skulle vi vara borta en hel dag och en hel natt. Men med farmor och farfar som barnvakt så var det ju förstås inga problem ( hade t.o.m sovit hela natten själv).

Väl framme blev det incheckning på hotellet och sedan en tur till Gallerian för att införskaffa paraplyn m.m som vi glömt att ta med oss. SMHI lovade ju regn i stort sett hela Söndagen, men när vi tittade på http://www.yr.no/ ( en jättebra norsk vädersida där man kan få riktigt lokala prognoser timme för timme!) så var det lite sparsammare med regn. Men vad händer om man inte har med sig paraply...

Vi hade inte bara bra musik på dagens schema utan också en spännande och rolig "date" med Ulrika med make. Kolla in hennes blogg så får ni se riktigt grymma bilder från festivalens alla dagar. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, åt, drack och njöt av all fantastisk musik tillsammans. Tack till er för hellyckad dag!!
Artister vi såg förutom Erykah var ex. Still black still proud (Pee Wee Ellis med en afrikainspirerad uppsättning låtar), Pauline, Booker T, Raphael Saadiq och Joss Stone.

När Joss Stone spelade hade vi placerat oss längst fram vi scenen och fick sedan helt enkelt stå där bland ungdomarna och trängas för att få behålla platserna till Erykah skulle upp. Vi höll ut trots onda ryggar och fötter ( märks att man inte är tonåring längre ;-) och fick uppleva Erykah på riktigt nära håll. En upplevlese kan jag intyga!! Även om ljudbilden inte blir den bästa när man står så nära scenen så är det ju faktiskt rätt häftigt att uppleva en musikalisk förebild så nära.
Maken lyckades fånga henne riktigt bra med den lilla kompaktkameran (tack "farmor" för lånet av kameran), varav sista bilden är när hon hänger ut över publiken och vi kommer henne som närmast.

3 kommentarer:

Photos by Storm sa...

Så härligt att göra något kul utan barn ibland. Förstår att ni njöt av musiken och att ni kommer att leva på det lääänge/Lis

Ulrica sa...

Tack själva:) Vi hade det kanon och hoppas på att träffa er igen. Det förgyllde verkligen sista dagen att få dela den med några:)

Nu ligger de sista bilderna uppe, uppdelat på tre inlägg. Titta och njut.

Ha det gott och hälsa Magnus. Kram!

Kerstin sa...

Vad kul att dela upplevelsen med några andra. :)
Ni fick ju till fina bilder. Ulricas är verkligen jättefina.
Ha en fin kväll.