tisdag 28 juli 2009

Fjärilen

Har verkligen hunnit bekanta mig med denna fjäril idag. Sitter på fönstret i vår ytterdörr. Vet inte om det är normalt för fjärilar att sitta stilla så där länge...kanske är det en nybliven fjäril som inte riktigt har fattat läget. Trodde först att den hade gett upp livet här på jorden , men eftersom den rör sig lite emellanåt så måste den ju vara vid liv. Perfekta fototillfällen har jag fått iallafall då den sitter still så snällt.

Har även fått chansen att fota en större fågelunge idag som helt plötsligt ramlade ut från skogen då jag stod och plockade vinbär. Trodde den också var död först, men när jag ändå chansade på att den levde och gick för att hämta kameran hoppade den en bit in på gräsmattan. Fick några bilder men det var rätt mörkt ute så bilderna blev väl så där. Typiskt, jag som aldrig lyckats få till någon bra fågelbild och nu hade jag ju bästa tillfället med en stillasittande fågelunge. Jag slängde till den några hallon innan jag gav upp och sedan skuttade den vidare...hoppas den klarar natten.

6 kommentarer:

Kerstin sa...

Vilken tur att den satt stilla så länge. Det blev verkligen jättefina bilder.
Hoppas att det går bra för fågelungen.
Ha det gott.

Hero sa...

Vilka fina bilder, du är verkligen en fantastisk fotograf! Och vilken snäll fjäril som ville posera så länge. Men fåglar går aldrig att lita på, de smiter så fort man höjer kameran!
Ha det så bra
krma Maria

Camillas Foto sa...

Fina bilder du fick!
Jag har också fotat fjärilar idag, de satt inte lika stilla som din.
Ha det bra
Kram

Ulrica sa...

Vilka vackra fjärilsbilder:)

Hoppas verkligen den lilla ungen klarade sig... och visst är det typiskt - när man äntligen får chansen är det för mörkt:(

Cecilia Boivie sa...

Bilderna på fjärilen är ju helt fantastiska, speciellt när man ser speglingen i glaset och den fina gröna färgen. Ha en bra solig dag!

karina sa...

dina fjärilbilder är underbara...försöker själv att fånga dessa vackra varelser men det lyckas inte så bra...
ha en bra helg!