måndag 9 februari 2009

Drömma sig bort med lite semesterbilder...


Idag har det varit en solig och fin dag, perfekt för lite fotoäventyr en ledig dag som denna. Men med en febersjuk son så går det ju inte att gå ut och fota direkt. Satt och kollade på mina gamla bilder från 2006, tror jag visst att det var, när C sov en stund på e.m. På den tiden hade vi ingen systemkamera utan en liten kompakt digitalkamera. Nu ser man på foton på ett nytt sätt så jag trodde inte jag skulle hitta så många foton som jag tyckte var ok att visa. Men jag blev så nostalgisk så jag tar med en hel hög.
Barcelona är ju en otroligt häftig stad på många sätt. Vi var där och hälsade på min svägerska, som pluggade där under en sommar. Så vi fick mycket hjälp av henne att hitta i denna stora stad.
Den mest häpnadsväckande sevärdheten i Barcelona måste ju vara "Temple de la Sagrada Familia", en kyrka som är ritad av arkitekten Antoni Gaudi. Den började byggas 1884 och är inte färdig än, slutdatum sägs vara 2035 tror jag. Den är helt magnifik, svårt att beskriva. På ett av fotona ser man den på håll. Då kan ni tänka er hur stor den är. Och där uppe bland tornen gick vi. Några av fotona är just där uppifrån. '
En annan väldigt speciell upplevelse är från ett ställe( kommer ej ihåg namnet på platsen)där de hade en vattenfontän-show under kvällstid, så det var liksom belyst i olika färger och det såg riktigt häftigt ut. Inte nog med detta sprutade vattnet i takt med någon känd klassisk kompositör (vilken jag ej heller kommer ihåg namnet på).

Jag kan verkligen rekommendera att besöka Barcelona för den som inte gjort det. Själv kan jag verkligen tänka mig att åka tillbaka. Och då gärna med någon dag avsatt för fotografering.

Om någon vill läsa mer om kyrkan så hittade jag en trevlig sida om den och om Gaudi. Klicka
här

7 kommentarer:

Nattsyrran sa...

Wow! Vilka bilder och vilken plats. Har faktiskt tänkt tanken på just Barcelona... Får väl kanske ta det vid nästa resetillfälle. Mvh Susanne

Ulrica sa...

Visst är de härligt att få drömma sig bort ibland. Och bilderna är ju inget att skämmas för. Jag tycker de är fina...

Karins fotoblogg sa...

Ah, så härligt att drömma sig bort! Jag skulle gärna åka dit, tänk vad med finfina fotovyer! :)
Tack för senast!
Kram
ps har fått lite fotouppdrag på jobbet... :) ds

Foto-janne sa...

Nice. Skulle tro att ängeln är nöjd med utsikten.

Ninni sa...

Spännande bilder från Barcelona!Tyvärr har jag bara passerat staden en gång men skulle gärna vilja besöka den. Ännu mer lockad blir jag av dina bilder.
Må så gott! Hoppas sonen frisknat till!

Camillas Foto sa...

Härligt, Barcelona har jag aldrig besökt. Tågluffade i Spanien 1990, var bla i Madrid som också är en häftig stad.
Hoppas sonen kryar på sig snart
Kram
Camilla

Veronica sa...

Ville egentligen bara säga hej, hittade hit från en annan blogg. Men vilka underbara bilder!! Fontänen var ju så läcker!
Tack för titten!!
=)