torsdag 19 februari 2009

Kattliv

Vår katt Maja satt och spanande i köksfönstret igår. Hon kan ju emellanåt sitta så där helt blickstilla som man önskar att människor också kan göra när man ska fota.
Maja fyller jämt i sommar, 10 år. Vi fick henne (kanske att vi betalade en liten summa...?) av några goda vänner som hade fått kattungar precis den sommar vi flyttade in i vårt hus.
Maja fick snart sällskap av Simon som min svägerska inte kunde ha längre ( p.g.a allergi).
Simon - supersnäll röd tigerrandig katt som tyvärr gick bort lite för tidigt.

På vintern är Maja oftast inne där det är varmt och mysigt, som de flesta katter. På sommaren kan hon vara ute på äventyr i flera dagar utan att visa sig. Skulle varit väldigt spännande om man kunde förminska sig själv och kramla sig fast i pälsen och kunna få följa med henne på en av hennes turer, kanske en ljummen sommarnatt...

8 kommentarer:

Photos by Storm sa...

Jättefina bilder på er Maja. Ja, katter kan verkligen sitta och titta på ingenting. Hon ser så belåten ut på första bilden. ha det bra/Lis

Camillas Foto sa...

Vad mysig hon ser ut.

Ulrica sa...

Vilka fina bilder. Gillar alla men fastnar för den du har tagit på tassarna :) Kanske för att den är lite annorlunda. Och jag håller med dig, visst skulle man vilja hänga med på en tur om soimmaren.

Vita Stunder sa...

Verkligen fina bilder på Maja :)
Jag gillar speciellt profil bilden och den med tassarna!

Gotland skulle jag också vilja åka till. Jag har faktiskt aldrig varit där..

Kram och sov gott!
Anna

Foto-janne sa...

Toppen! Brukar vara svårt att fånga djur på bild men här har du verkligen lyckats. Man riktigt ser hur hon myser av värmen innanför fönsterrutan samtidigt som hon drömsk ser ut mot äventyret utanför.

En fråga. Hon verkar ha en ovanligt vacker nos, är det en raskatt?

Vita Stunder sa...

Tack finaste du för de orden jag blir helt rörd! :)

Jag känner verkligen med dig som behöver jobba och slita hela helgen.
Hoppas att du får någon stunds vila där du kan hämta kraft och få ro!

Själv börjar jag bli influensig igen.. Tröttsamt. Så det blir långsamt tempo under filt och med tjocka sockar på här under helgen.

Ha en så fin helg du bara kan!
Kram Anna

Marie Höglund sa...

Härlig kisse ni har. Så vacker grå färg. Ja visst är det skillnad på aktiviteten vinter mot sommar.Vår fotvärmare Pelle, 13 år, myser också mest inomhus den här årstiden. Går helst bara ut när blåsan är full ;-). Pelle ska bo på hotel nu i en vecka när vi är i Idre. Han bor på ett superfint kattpensionat som Lottie driver. Så roligt att se honom när han kommer dit för han känner igen sig så väl och bara älskar att spankulera omkring där bland de andra katterna (de sitter i egna krypin men är ute några timmar för att få röra sig, då när detstädas och pysslas i deras temporära hem). Må gott och stryk Maja från mig. Kramen.

Niklas exponeringstränar sa...

Fina kattporträtt. Gillar särskilt mittenbilden. Nr 1 tror jag hade vunnit på lite mindre luft ovanför Maja. Annars som sagt sköna bilder och skön gråskala. Ha en skön söndag /Niklas