torsdag 19 mars 2009

Torsdagsreflektion - Solen


Har varit på jobbet ovanligt många dagar på raken, denna vecka. Med ett schema där man jobbar dag, kväll och natt ,samt vardag som helg om vartannat i någon slags ordning under sex veckor (6-veckorsshema), för att sedan börja om igen från vecka 1, så blir det emellanåt perioder då man är ledig lite mer/lite mindre (och mer eller mindre förvirrad!).

Denna vecka har jag jobbat måndag, tisdag, onsdag och kom hem nu imorse, alltså fyra dagar på raken. Så jag började med att tro att det var fredag idag (publicerade t.o.m. ett "Fredagsfoto" här på bloggen, som jag tagit bort vid upptäckten!) Det känns som det när man är ledig imorgon och egentligen ledig i helgen också.

Igår var det en riktigt solig dag, kallt men soligt och jag hann fota lite mellan ett tandläkarbesök och jobb. Kändes underbart att få tid att gå omkring i Uppsala med kameran och njuta av solen samtidigt.

Solen gör mig så glad och så full av ny energi samtidigt som den överrumplar mig nu så här efter en lång tids gråväder. Blir nog lite förvirrad (mer än vanligt;-) och också så trött på kvällarna!!! Känns som om jag skulle kunna gå och lägga mig vid åttatiden och det är inte riktigt min stil i vanliga fall.

Men det är ju kanske inte konstigt att vi människor påverkas av solen när man tänker på dess kraft och hur den påverkar övriga levande ting här på jorden.
Om jag får gissa varför jag blir både glad, energifull och trött på samma gång så kanske det är så att vi människor är som små plantor som plötsligt vaknar till liv efter en lång mörk period under jorden. Då tar det en stund innan kroppen hinner fatta vad som händer och skickar konstiga signaler till hjärnan.
Mitt förvirrade tillstånd kan ju även förklaras av att mitt schema inte är det mest regelbunda, kan skylla på det också iallafall.
Bilden som tog igår under min fotopromenad i Uppsala blev på ett typiskt solställe vid en av ingångarna till Domkyrkan. Även jag har suttit där och lapat sol.
Får passa på att tacka alla som har fotoutmaningar där veckodagen finns med i rubriken, det underlättar min vardag mycket!

Fler Torsdagsreflektioner hittar du här


6 kommentarer:

vitavillan sa...

Åh, jag kan riktigt känna hur solen värmer där invid kyrkväggen.

Cecilia sa...

Jättefin reflektion över våren, solen och tiden! Fin bild också över de som sitter i solen och njuter!

Photos by Storm sa...

Förstår att du blir förvirrad med såna arbetstider. Jag håller med i allt du skriver om våren och solen och värmen. Fantastiskt igår att se hur studenterna vid mitt jobb låg utslängda på gräsmattorna överallt. Och så himla varmt var det ju faktiskt inte. Ha det bra/Lis

trebarnsmamman sa...

Där, exakt där har jag också suttit och lapat sol...jätteskönt :)

Måste vara jobbigt när schemat vänder upp och ner på veckodagar och dygnet. Tur att fototemanen hjälper dig att hålla rätt ;)

Ulrica sa...

Ja, med det schemat blir man nog lätt förvirrad:). Jag känner som du en trötthet som gör att jag bara vill sova. Blir alltid lika förvånad precis när våren börjar att det blir så - jag tror alltid att jag ska bli pigg direkt. Kram!

Marie Höglund sa...

SOLEN är underbar. SOLEN är en energikälla. SOLEN gör mig glad. SOLEN ger mig vacker färg. SOLEN kan jag inte vara utan :-)