torsdag 1 oktober 2009

K som i Kurs och Kyrkogård
Har gått första gången på kursen "LJUS OCH MÄNNISKOR- en grundläggande kurs i porträttfotografering" som hålls av Uppsalas fotografiska sällskap. Verkar som jag har mycket att lära, speciellt när det kommer till studiofotografering och framför allt blixtrar och ljus som jag vet alldeles för lite om. Så förhoppningsvis kommer jag kunna mer om ett tag. Känns spännande och det blev inte mindre spännande när vi skulle fota varandra och sedan granska bilderna på en stor filmduk. Kändes dock skönt att det inte bara var främlingar bland kursdeltagarna så här första gången (Tack K och N!)

Alldeles i närheten av kurslokalen ligger en stor gammal kyrkogård dit jag styrde kosan då jag hade lite tid över innan kursen. Det är något visst med gamla kyrkogårdar och de pampiga gravstenarna som finns där, för att inte tala om de stora vackra träden.

5 kommentarer:

Kerstin sa...

Vad spännande att lära sig mer om porträttfoto. Låter riktigt kul.
Fina bilder som gör sig riktigt bra i svartvitt.
Ha det gott, Karin

Peter Olofsson sa...

Kyrkogårdar är alltid vackra, många tycker de är sorgliga, ja visserligen, men de är ju också en del av "livet"!
Sitter idag och "jobbar" på min andra blogg Jernsaxen och den har indirekt många beröringspunkter med död och då även kyrkogårdar.
Fast idag har jag bejakat livet och fått låna en djäkligt fin bild på en "graviditetsmage" som jag fått ifrån en medlem!
Sitter här och svarar på mail och ibland är de ganska "tunga" så då varvar jag med att gå in på din fina blogg och får lite själslig njutning.
Vill samtidigt önska en skön Fredag och en trevlig helg!
Kram ifrån Peter!

Niklas exponeringstränar sa...

Hmmm...tankarna vandrar till skivomslag och hårdrock. Bilderna skulle kunnat platsa på konvolutet till ngn tidig Black Sabbath- eller Judas Priest-platta.
Simma lugnt
/Niklas

Photos by Storm sa...

Så kul med kurs. Ser fram emot lite porträtt här framöver. Då kanske du kan lära ut lite till mig. Härliga bilder från kyrkogården. Ha det bra/kram

Anonym sa...

Gillar kompositionen på dina bilder - blicken sugs in i bilden. Snygtt och enkelt helt enkelt.