fredag 23 oktober 2009

Musikfoto- Afrika


Musikfoto har temat Afrika denna vecka och jag bara måste vara med. Sydafrika ligger oss mycket varmt om hjärtat eftersom vår son är född där. Vi var bara där i 2 veckor och höll oss i Pretoria/ Johannesburg området och även om det kanske inte går upp mot andra delar av landet så föll vi pladask. Vi kommer åka tillbaka så många gånger vi har råd och tid och då har vi massor kvar att upptäcka. Då hann vi inte inte se "the big 5" (bara på zoo) eller upptäcka mycket av nauren och landskapet, så är det och mycket annat som sagt kvar på upptäckarlistan...
Låten jag har valt är från artisten Zoro som jag upptäckte år 2007, samma år som vi var i Sydafrika. Han kommer därifrån men följde kärleken och hamnade i södra Sverige. Han har gått igenom en massa tuffa grejer i sitt liv, läs gärna om honom på myspace

Sydafrika bär ju på en tung historia - tiden under förtryck/apartheid, och landet kämpar fortfarande med oerhörda klyftor i samhället. Den här låten känns oerhört svängig och glad men texten hugger tag i mig och får mig att tänka till och motiverar starkt till att göra det lilla jag kan för att stå upp mot orättvisor.

Jag låter låten Azania
tala för sig och lyssna gärna också på låten
Far away from home
Kontraster är väl det ord som passar både i låtarna och bilderna - det vi upplevde när vi var i Sydafrika.
Har inte hängt med så bra i Sveriges chanser att gå till fotbolls- VM, men har för mig att det är rätt kört. Tråkigt! Nyhetssändningar direkt därifrån hade ju varit lite roligare med ett svenskt lag att hålla på, men vi kommer garanterat titta ändå, och håller tummarna att allt går bra för landet som värdland.
För att höra fler låtar med anknytning till världsdelen Afrika gå till Musikfoto
Tillägg: Bloggvilan är över, men jag kämpar på med att få balans i tillvaron med jobb, familj, foto, musik, mat, hundpromenader, träning och sen de där tråkiga vardagliga sakerna som jag inte behöva rabla upp. Så mitt bloggande blir förhoppningsvis mer balanserat också.
Tack för alla snälla ord i förra inlägget. Tänk om jag inte bloggat, vad mycket trevliga och intressanta personer jag aldrig haft chansen att möta!
Bilderna är tagna både av mig och min make med vår gamla kompakta kamera, rätt hyfsade bilder vi fick till ändå ;-)

5 kommentarer:

Christer sa...

Fina bilder och skön musik!

Mats Andersson sa...

Absolut bra bilder. Roligt med ett kollage.
- och roligt att du bloggar igen.

/Mats

sinneskatten sa...

Underbart1
En fantastisk kontinent som vi har en hel del att lära av!

Kerstin sa...

Det är jättefina bilder.
Vad kul att få höra lite om eran resa till Sydafrika.
Kul också att du är tillbaka även om det inte blir så tätt som förut. :)
Ha en fin söndag.

Anonym sa...

Sydafrika är ett fantastiskt land! Om ni åker vidare kan jag rekommendera Pt Elizabeth och Kapstaden. Två olka delar av landet som är väl värda att utforska.

Kul att du är tillbaka på bloggen!