fredag 30 januari 2009

Pigge

En härlig LEDIG fredag är här. C ligger och sover , så jag passar på att blogga lite. Har nu gått nästan precis en månad sedan bloggstart, men det känns på något sätt längre i tid. Bloggen och därmed fotandet har tagit över en stor del av mitt liv. Maken undrar om jag blivit tokig, som far fram med kameran överallt. Även om mitt kameraintresse har eskalerat det senaste året, så är det väldigt intensivt just nu. Det är nästan på gränsen att jag får lite ångest om jag inte tar med mig den på ex. promenaden och upptäcker något bra motiv. Jag längtar ibland att få åka helt ensam (eller utan barn och hund iallafall) ut på fotosafari en hel dag till någon fin plats där det är obegränsat med fina vyer, vinklar och ljussättning. Men en timme ute på tomten skulle gå bra det med.
Men nu har man ju lite annat och hugga tag i här hemma och jag har märkt att det har skapats högar och travar etc. som man förr eller senare blir tvungen att ta tag i.
Det är är skönt att drömma sig iväg till vackra fotomiljöer, men verkligheten ser som sagt lite annorlunda ut här hemma.
Nåväl, tur att man inte är pedant då skulle man bara ha städning som intresse.
Ikväll ska jag iallafall iväg och träna, vilket också har fått låg prioritet den senaste tiden. Inte bara p.g.a tidsbrist utan även p.g.a. eländiga förkylningar.
Utan regelbunden träning blir jag bara elak och gnällig, så det är inte bara för min egen skull jag gör det.
Idag har jag fotat vår fina "Pigge". Pigge och hans ungar hittade jag i en Loppis-affär för några år sedan. Jag tror att det var i Älvkarleby. Jag hade och har aldrig sett någon liknande tidigare. Om någon vet någonting om vår kära igelkott så säg mer än gärna till. Den är gjord i någon slags metall och består av 6 delar. Visst är den söt!

5 kommentarer:

Camillas Foto sa...

Vilken söt igelkott, snyggt fotograferad också!
Ha en skön helg
Camilla

Niklas exponeringstränar sa...

Onekligen intressant pryl. Är det en prydnad eller går den att använda till nåt? Skoskrapa, äggkopp, ullkardare?
Tack för kommentarer på min blogg och tack för att du kommenterar/ger feedback på det exponeringstekniska.
Bra skärpeplacering på bild 2 och en snygg trio av bilder. Bravo! Trevlig helg och hälsa M och C

Ulrica sa...

Inte bara söt helt underbar - små piggiga skålar. En hel månad - tiden går. Jag har hållt på lika länge nu. Man kanske skulle fina ;)

Knicke sa...

Vilken skön pryl! Men vad ska den vara bra för? Är det kanske smörknivshållare?
Snygga bilder var det iaf.

/ K

Karin sa...

Ja, det enda jag har tänkt att man möjligtvis skulle kunna ha den till är att fylla skålarna med småprylar eller snacks eller nåt. Men nu får man ju tänka om... skoskrapa , njae kanske för sonen då. Men äggkopp eller smörknivshållare det kanske skulle funka!?
Hur som helst så är den ju mer än ok som bara prydnad. Tack för idéerna!