torsdag 22 januari 2009

Tulpanens resa , dag 3

Nu är febern borta och jag är ledig!

Så idag har jag hunnit utforska kameran lite mer. Ska erkänna att jag långt ifrån har koll på alla kamerans funktioner. Men man lär sig med tiden. Fick ett tips (tack Karin!) om att det går att justera vitbalansen. Så nu har jag lärt mig vilka knappar jag ska trycka på för att finjustera den. Kul att det blir sådan skillnad. Får nog fortsätta min "vitbalansutbildning" innan jag fattar vilka färger som passar för vilka miljöer.

På något konstigt sätt verkar det som om tulpanen har vuxit, för jag har fått ändra min kökstolsposition och vid vissa vinklar lägger jag även en bok som stöd på stolsryggen! Kanske är dags att börja kolla efter ett stativ.

Nu har jag som sagt testat lite olika vinklar och vitbalansintställningar. Jag har även ändrat ljuset så två av de fyra små kommer ljuset mer underifrån och även på den stora.

Så här kommer några olika tolkningar av samma tulpan på dag 3.

2 kommentarer:

Niklas exponeringstränar sa...

Vitbalansen gör onekligen mycket. Intressant att bakgrunden skiftade färg mellan de olika bilderna. Snygg ljussättning och skärpan satt ju som en smäck. Personligen tycker jag att det hade blivit ännu bättre om inte placeringen av tulpanen varit rakt upp, mitt i, utan kanske lite på sniskan, på diagonalen eller...
Simma lugnt
/Niklas

Karin sa...

Ja, visst gör den. Jag håller med att placeringen av tulpanen blev lite tråkig (ser lite ut som en testbild). Men jag hade en tanke att det skulle bli mer effektfullt om jag placerade den på samma sätt varje dag, då man sedan ser alla bilder tillsammans. Men men, man lär sig så länge man lever. Roligt att få lite åsikter! God natt!